Seyhan Harita ve Mühendislik Hizmetleri
İMAR UYGULAMALARI

İMAR UYGULAMALARI

İMAR UYGULAMALARI

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde planları alanlar yönetmeliği ve plansız alanlar yönetmeliği hükümlerine göre arazi ve arsa düzenlemelerinin yapılması.

3194 SAYILI İMAR KANUNUN İLGİLİ HÜKÜMLERİ GEREĞİNCE ARAZİ VE ARSA DÜZENLEMESİ

Arazi ve arsa düzenlemesini, arazinin son kullanma durumunu gösteren kadastro haritaları ve tapu kütüğü bilgilerinin, uygulama imar planında öngörülen arazi kullanış kararlarına uyarlanarak imar kanununa ve yönetmeliklere göre imar parsellerinin oluşturulması, sınırlarının gerek arazide ve gerekse haritada belirlenmesi ve tapu kütüğüne kaydedilmeleri için yapılan ayırma, birleştirme ve yeniden dağıtma işlemleri Firmamızca yapılmaktadır.

 

3194 SAYILI İMAR KANUNUNA GÖRE 18. MADDE UYGULAMASI

3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine gereğince yetki durumuna göre belediyeler veya valiliklerce (İl özel İdaresi) İmar Planı bulunan yerlerde yer alan yapılı ya da yapısız arsa ve arazilerin sahiplerinin rızası olmaksızın imar planına uygun olarak arsa ve arazilerin üretilmesi işlemidir. Firmamız İmar uygulaması çalışmalarını İmar Mevzuatına uygun olarak, valilikler ve Belediyeler ile eşgüdümlü hareket ederek sorunsuzca tescil işlemlerini tamamlamaktadır.


 

İFRAZ-TEVHİT VE YOLA TERK-İHDAS İŞLEMİ

İfraz, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıt altına alınmış bir gayrimenkulün, İmar Planında belirlenen şartlara uygun olarak, tek bir parçadan birçok parçaya bölünerek tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemidir. Tevhid, iki veya daha fazla sayıda parselin İmar Planında belirlenen şartlara uygun olarak tek bir parsel halinde birleştirme işlemidir. Yola terk, taşınmaz sahiplerinin bedelli ya da bedelsiz bir şekilde taşınmazının bir kısmını ya da tamamını İmar Planında belirlenen şartlara uygun olarak, kamu yararına terk etmesi durumudur. Bu işlemler, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün genelgesi gereği harita mühendislik büroları tarafından yapıldığından, Firmamızca ilgili işlemler İmar Mevzuatına uygun olarak itina ile yapılmaktadır.